flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День "Відкритих дверей"

20 жовтня 2017, 15:26

ДЕНЬ "ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ"


        20 жовтня 2017 року в Зміївському районному суді Харківської області було проведено день «Відкритих дверей». Вказаний захід відвідали учні дв’ятих та десятих класів Зміївської ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів. Програма проведення дня «Відкритих дверей» включала в себе екскурсію по суду. 

         Перед учнями виступив виконуючий обов’язки голови суду, ювінальний суддя,  Овдієнко В.В., який розповів школярам про систему судоустрою України, символи судової влади, завдання суду першої інстанції, спеціалізацію суду, про захист законних прав та інтересів громадян.      Окремо зупинився на питаннях про розгляд справ за участю неповнолітніх осіб, видами відповідальності за скоєння адміністративних правопорушень неповнолітніми. 

          В.о. голови суду Овдієнко В.В. розповів учням про забезпечення можливості учасникам судового процесу брати участь в розгляді справ в режимі відеоконференції та про фіксацію ходу судового засідання за допомогою технічних засобів.
         Консультант суду продемонструвала роботу електронного суду та розповіла про переваги використання вказаного сервісу.

        Ознайомившись з роботою архіву суду, школяри  поцікавилися строками зберігання судових справ.
         На завершення заходу діти та вчителі висловили подяку працівникам апарату суду та зазначили, що проведення дня «Відкритих дверей» має великий вплив виховного характеру на підлітків.