flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Режим роботи суду в умовах встановлення в регіоні червоного рівня епідемічної небезпеки

12 квітня 2021, 16:33

Режим роботи суду в умовах встановлення в регіоні червоного рівня епідемічної небезпеки

На виконання рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 09.04.2021, відповідно до якого на території Харківської області з 00 годин 00 хвилин 11.04.2021 встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, у зв’язку з чим застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки, враховуючи уніфіковані рекомендації Вищої ради правосуддя від 01.04.2021 № 763/0/15-21 для судів щодо безпечної роботи в умовах карантину, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, продовжено особливий режим роботи Зміївського районного суду Харківської області, з посиленням таких обмежувальних та протиепідемічних заходів:

 

  1. Не допускати до приміщень судів, органів та установ системи осіб з температурою 37,2 ºС та вище та ознаками респіраторних захворювань, а також без одягненої на ніс та рот захисної маски.
  2. Обмежити доступ у судові засідання осіб, які не є учасниками проваджень, із дотриманням принципу публічності судових процесів. Рішення про допуск осіб, які не є учасниками проваджень, приймає головуючий у засіданні суддя.
  3. Переважно здійснювати опрацювання кореспонденції в електронному вигляді (шляхом надсилання документів на офіційну електронну адресу суду як через особистий кабінет у системі «Електронний суд», так і поштою, факсом або будь-якими іншими дистанційними засобами зв’язку).
  4. За можливості здійснювати розгляд справ без участі сторін, у порядку письмового провадження, крім випадків, коли участь сторін є обов’язковою.
  5. Безперервно здійснювати судочинство у невідкладних справах, які визначені процесуальними кодексами та судами (суддями).
  6. Обмежити особистий прийом громадян керівництвом суду.
  7. Припинити всі заходи, не пов’язані із процесуальною діяльністю суду та забезпеченням діяльності органів судової влади (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей тощо).
  8. Ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи відбувається в дистанційному режимі шляхом надсилання сканкопії матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві.